Mrs. Perfect

Mrs. Perfect

En blogg om allt mellan himmel och jord. Och hästar.

"Nobody is perfect. I`m nobody".

Detta är min alldeles egna blogg. Här skriver jag om allt som faller mig in. Mycket häst men även annat som faller inom livets ramar. Ibland duggar inläggen tätt, ibland inte. Allt beroende på tid och lust!

Välkommen att läsa!

VÅR!!!

Malins bloggPosted by Malin 2010-03-26 17:46:32

Äntligen har den långa och bistra vintern släppt sitt stenhårda tag om moderjord (läs Sveriges södra del)! Förbluffande hur ett helt människosläkte kan trycka på off-knappen och nära på gå i ide under tre månaders tid. För det är så det har känts. Som att man slagit på säkerhetsbrytaren och därför bara fungerat vid nödvändiga stunder på dygnet. Som en propp som går i proppskåpet typ. Inget händer förrän någon byter ut den. Min propp har ingen brytt sig om på tre måndader i alla fall. Så i går skruvade jag ut den själv och satte in en ny. Lite starkare stuff. Så att jag kan börja köra på i vårtempo igen.

För nu är det varmt och skönt. Och nu är det földags igen. Vi var ju inne i en djup avelsvacka efter att Dagge dog andra advent. Satte ut båda stona på annons, men har nu bestämt för att bereda fölungarna plats här hemma istället. Ultima är först ut, beräknad till påskafton närmare bestämt. Med se, Ullis hon har nog fasiken inte heller bytt ut sin propp för någon mjölk har inte börjat fylla på än. Så förmodligen känner hon inte för att ploppa ut sin unge riktigt än. Tacka sjutton för det. För hur kul är det att föda barn när det är smällkallt ute? Arbetsnamnet på hennes föl är för övrigt "Dagmar". Efter som Super Arnie är far och fölet därför blir "halvsyskon" till Dagge som jag vill hedra med en lillasyster. Att det blir ett sto behöver vi inte fundera över. Våra ston föder alltid samma kön. Ullis får ston och Brillan får hingstar, så även Judith. Fiffigt värre. Här behövs inga ultraljud och annat tjafs. Så borde det vara bland oss människor också. Så samma kläder kan återvinnas inom familjen i generationer. Billigt och bra. Men kanske inte så kul för unge nummer 8. Om man nu får så många alltså.

Johan och jag ska nu äntligen avlägga examen till B-licensen. Förra tillfället blev uppskjutet pga snöstorm och sen har jag jobbat i både veckorna och på helgerna. Så nu tar vi med oss Satan in och kör satan. Järnet alltså. Ber till högre makter och mutar oss fram om så behövs. smiley Nej, jag skojar bara. Faktiskt. Tror att jag inte glömt alla regler och förordningar som gäller för start och träning. Kanske inte.

Satan har tränat på bra i vinter. Ja, inte med den kontinuiteten som vi önskat. Men hur många amatörer har lyckats med det när det varit ungefär fyraochenhalvmetersnöhelvete ute i skogen. Dock har han tränat tungt för vi har tränat ute i snön. Höll själv på att få hjärtinfarkt när jag skulle gå en promenad i djupsnön. Men Satan har travar på med ett leende på sina läppar. Går ner i vilopuls så snabbt så man tror att stetoskopet är trasigt. Undra om denne fransman kan blir riktigt trött. Vet i sjutton faktiskt. Ett riktigt styrkevidunder har vi köpt. Frågan är bara om han kan bli snabb också. För Satan gillar bäst att hålla ett lagomtempo. Men i lagomtempo är det svårt att vinna lopp. Därför ska vi nu lägga fokus på att köra på banan i Kalmar och få med oss en träningskompis. Kalla det för harhäst eller vad ni vill. Men för att förstå principen så måste han ha draghjälp. Vi hoppas dock fortfarande på start till sommaren. Kvallopp i maj är det tänkt.

Nu är det helg och vi ska äta thaimat från en nyöppnad takeaway i Emmaboda. Det är så lyxigt skönt att slippa laga mat. Eller förresten så gör jag ju inte det i vanliga fall heller. Mer än nöden kräver. Egentligen är jag en smörgåsmänniska i grund och botten. En sån där som inte förstår gourmetkänslan över en fin måltid. En såndär som blir lika glad över en smörgås med skinka på som en trerätters middag på Operakällaren. Trist kanske. Men fanken så mycket billigare!

/Malin

  • Comments(0)//blogg.stallask.se/#post119